Presentation av styrelsen (Del 7)

Nu är det dags för nästa representant i styrelsen att presentera sig.
Mvh
Styrelsen FOP

Karl Ericsson

År som medlem i FOP styrelse:
Nybliven medlem i styrelsen under 2021

Roll/ansvar i styrelsen:
Ordinarie ledamot med ansvar för konferens och FOP 2.0

År inom OFP:
10 år

Nuvarande befattning och företag:
VD på Svenska Elektrod AB som är leverantör med komplett sortiment inom samtliga provningsmetoder

Det bästa med att vara medlem i FOP:
Det är väldigt spännande att få vara med i kunskapsutbytet företag emellan inom den svenska OFP-industrin.

Vad tror jag om framtiden och oförstörande provning:
Hade man frågat mig för 5 år sedan har jag sagt att digitalröntgen och phased array skulle ha tagit över nu. Med facit i hand så vet jag nu att det alltid tar längre tid än vi tror inom denna industri. Moderna provningsmetoder inom de etablerade metoderna kommer att komma mer och mer, men jag tror även att nya metoder kommer att utvecklas, såsom mer avancerad användning av värmekamera och drönare. Jag tror även att vi kommer se mer och mer kollaborativa robotar användas även inom provningsindustrin, samt mer avancerade ADR-system och AI-tillämpningar.

Favoritmetod:
Jag började med penetrant- och mangetpulverprovning så de ligger mig varmt om hjärtat, men annars skulle jag nog säga att digitalröntgen är det jag brinner för och kan mest om.

Bästa minne från en konferens/Temadag:
Det har varit många härliga konferenser under åren, men afterworkspa på Steam hotell i Västerås 2019 var lite speciellt. Det är inte alltid man får umgås med branschkollegor i ett romantiskt spa med dimmad belysning och Barry White på högsta volym :).

Fritidsintressen:
Allt som är teknikrelaterat, ölbryggning och långdistanstriathlon

Lämna ett svar