Presentation av styrelsen (Del 6)

Nu är det dags för nästa representant i styrelsen att presentera sig.
Mvh
Styrelsen FOP

Sofia Dafgård Larsson

År som medlem i FOP styrelse:
Medlem i styrelsen sedan 2019

Roll/ansvar i styrelsen:
Suppleant

År inom OFP:
13 år

Nuvarande befattning och företag:
Arbetsledare/NDT Nivå 3 på Baettr Guldsmedshyttan AB

Det bästa med att vara medlem i FOP:
Möjligheten att skapa ett kontaktnät med människor inom samma bransch och ta del av ny teknik. Ett stort plus är så klart FOP-konferenserna.

Vad tror jag om framtiden och oförstörande provning:
Jag tror att framtiden inom vår bransch går en spännande tid till mötes. Vi kommer att få se nya plattformar som, på ett sömlöst sätt, förenar provningsdata från flera olika metoder (inte enbart från oförstörande provning) och ger en mer överskådlig blick på resultaten för en produkts aktuella skick. Inom provning av gjutgods för vindkraftsindustrin, där jag är verksam, tror jag att vi får se mer integration av automatiserad provning på komplexa geometrier med hjälp av tekniker som flexibla arrayer för både PAUT och ECA.

Favoritmetod:
Ultraljud är den metod jag började med och som jag också tycker är roligast.

Bästa minne från en konferens/Temadag:
Absolut ECNDT i Göteborg 2018! Nu har jag inte hunnit med så många konferenser, men denna är helt klart den mest minnesvärda jag varit på. Allt ifrån konferensen i sig, men även bjudningarna kvällstid, som vi hade förmånen att vara med på!

Fritidsintressen:
Många. Förutom familjen så hemmapulnin Är väldigt intresserad av både fotboll och hockey då det är en stor del i vår familj, så mycket tid går åt dessa sporter. Själv spelar jag gärna Padel så ofta jag kan och hinner. Tycker väldigt mycket om att resa, gärna med familj och vänner.

Lämna ett svar