NDT Training Center söker Certifieringsansvarig oförstörande provning

Nu söker vi dig som är eller har varit nivå-3 certifierad inom oförstörande provning. Önskvärt om du dessutom har en ingenjörsutbildning inom maskinteknikområdet eller motsvarande.

NDT Training Center AB certifierar personal inom oförstörande provning (OFP) och fordonsbesiktning (FBT). Inom området oförstörande provning har företaget varit aktivt i snart 50 år och är ackrediterade av myndigheten Swedac som personcertifieringsorgan enligt ISO/IEC 17024:2012.


Hos NDT står vår personal inför ett generationsskifte. Idag är vi ett 20-tal anställda i tätt samarbete med ca 30 specialistkonsulter. Certifieringsverksamheten OFP består av totalt nio auktoriserade examinatorer inklusive certifierare. Huvudkontoret ligger i Västerås, men arbetet bedrivs på många orter runt om i landet.
NDT är marknadsledande inom Sverige och har de bredaste certifieringsprogrammen inom OFP och FBT. Specifikt för OFP-området är företaget ackrediterat inom metoderna visuell kontroll (VT), penetrantprovning (PT), magnetpulverprovning (MT), induktiv provning (ET), radiografisk provning (RT), ultraljudsprovning (UT) samt specialteknikerna digital röntgen (DR), och ultraljud phased array (PAUT).


Tjänsten innebär i huvudsak att ansvara för personcertifieringarnas kvalitet och certifieringsprocessens utveckling. Tjänsten innebär samtidigt att vara ledare för ackrediterade certifierare, examinatorer och skrivvakter inom området oförstörande provning. Verksamheten är starkt inriktad på digitalisering.
Du rapporterar direkt till VD. Senare som auktoriserad certifieringsansvarig så kommer du även att ingå och vara drivande i företagets certifieringsråd. Utvecklingsarbetet drivs övergripande inom kvalitets- och certifieringsteamet och i nära samarbete med övriga inom den gruppen
Kvalitets- och certifieringsteamet kommer att ansvara för ditt introduktionsprogram med målet att kunna auktorisera dig som certifieringsansvarig efter halvårsskiftet 2023.


Vi söker dig som är eller har varit nivå-3 certifierad i minst två metoder varav minst en volymetrisk. Önskvärt är om du har en ingenjörsutbildning inom maskinteknikområdet eller liknande. Personliga egenskaper som efterfrågas är att du brinner för utveckling, har ett analytiskt och strukturerat arbetssätt, gillar att ta initiativ, kommunicera och samarbeta.


Placeringsorten är Västerås men räkna med möjligheten att arbeta på distans två till tre dagar per vecka. Resor förekommer inom och utom Sverige.
Vid intresse skicka din ansökan med CV och personligt brev senast första december till
VD, Jonny Lindblom via mailadressjonny.lindblom@ndttraining.se


Ansökningarna kommer att hanteras fortlöpande.


Frågor om tjänsten besvaras av:
Jonny Lindblom- VD
jonny.lindblom@ndttraining.se


 Ulf Krouthén- Certifieringsansvarig OFP
ulf.krouthen@ndttraining.se


Göran Emilsson- Kvalitetsledare

goran.emilsson@ndttraining.se


Läs mer och ansök här: Ansökan

Lämna ett svar