Presentation av styrelsen (Del 5)

Nu är det dags för nästa representant i styrelsen att presentera sig.
Mvh
Styrelsen FOP

Jens Nyberg

År som medlem i FOP styrelse:
Medlem i styrelsen sedan 2019

Roll/ansvar i styrelsen:
Kassör

År inom OFP:
19 år

Nuvarande befattning och företag:
Teknikansvarig OFP DEKRA Industrial AB

Det bästa med att vara medlem i FOP:
Möjligheten att träffa och dela erfarenheter med olika människor från branschen och FOP-konferenserna så klart.

Vad tror jag om framtiden och oförstörande provning:
Även om den standardiserade delen av oförstörande provning är en konservativ och långsamt förändrande process så kommer mycket hända i framtiden. Systemlösningar, med monitorering och AI-inlärning kommer ställa höga krav på att kontrollbranschen hänger med. Rapportering och provningsdata kommer behöva förenklas och visualiseras bättre och vikten av att lagra, tolka och använda data kommer öka. Tror även att många branscher kommer inse vikten av OFP som ett verktyg för förbättrad säkerhet och kvalité och inte bara ett ont måste utifrån en kravställning i en föreskrift.

Favoritmetod:
Man säger ju att Röntgen och Ultraljud brukar dela branschen och för mig är UT favoritmetoden. Det var den man startade med en gång i tiden och som jag applicerat både teoretiskt och praktiskt i allt från kärnkraft, ubåtar, tåg, arenor, nöjesfält, fartyg, turbiner m.m.

Bästa minne från en konferens/Temadag:
Många bra föreläsningar och spännande utställningar har det blivit. Bästa minne vet jag inte om det är men en kul anekdot är från ECNDT i Göteborg 2018, där en utrustningsleverantör bjöd på en kvällskryssning bland kobbar och skär med deltagare från hela världen. Vid ett bord satt ett gäng japaner där en av dom kom på den lysande idén att gå runt och skåla med samtliga bord(ett i taget) vid förrätt, huvudrätt och efterrätt. Vårt bord slog vad om hur länge han skulle klara sig. Oväntat länges skulle det visa sig men när väl promillesmällen kom var den på knock-out!

Fritidsintressen:
Många. Förutom familjen så hemmapulning, sport, teknik och privatekonomi.

Lämna ett svar